Moped AM

MOPEDKURS I BROMMA
När du är 15 år får du börja köra moped (du måste fyllt 14år och 9månader för att få börja övningsköra med mopedklass 1 och inneha ett körkortstillstånd för att få vistas på vägarna), men detta kräver först att du genomför en mopedutbildning på auktoriserad körskola. Hos oss ute i Bromma får du en säker, effektiv och snabb utbildning till ditt nya körkort.

Det ingår både teori och praktik i utbildningen, vilket båda är jätteviktiga att kunna inför att senare framföra en moped i trafik på ett säkert och tryggt sätt både för dig och andra medtrafikanter. Mycket kan hända i trafiken och därför är det viktigt att du är lyhörd och engagerad under lektionerna, såväl de teoretiska som de praktiska.

Enligt lag är det obligatoriskt med 12 timmars lärarledd utbildning men det krävs också mer utav dig som individ till självstudier hemifrån. Du måste helt enkelt plugga!
För vissa krävs även ytterligare praktisk utbildning. Detta är individuellt och tas med den enskilde eleven om så är fallet.

 

INFORMATION KRING VÅRT KURSUPPLÄGG
Vi börjar med två hela dagar, teori och praktik i grupp.
Körning i trafik genomförs enskilt en separat dag senare. Denna lektion kommer ske en vardag. Tillfället ligger på några timmar.

Dagarna börjar med lärarledd undervisning i helgrupp. Därefter delas eleverna in i mindre grupper för vidare undervisning med bland annat grupparbeten och praktisk körövning. En lärare är hela tiden med i undervisningen.

Under dessa två dagar tar vi ett lunchbreak efter några timmar. Viktigt att eleven har med sig matsäck både dag 1 och 2!

Efter dessa två dagar är det obligatoriskt att genomföra teoretiska självstudier via det inlogg som skickas till eleven när bokning genomförs. Teori under kategorien plugga samt tre stycken godkända sluttester måste vara godkända innan man får boka trafiklektionen. Denna lektion bokas via telefon eller mail! Om inte självstudierna genomförs kommer man alltså inte vidare i utbildningen.

Kunskapsprovet är det sista moment i utbildningen och detta skrivs hos Trafikverket. Bokning utav provet gör man själv hos Trafikverket.se och kan först genomföras efter att man fått en godkänd körning i trafik av lärare på skolan.

 

DETTA INGÅR
Hos oss ingår följande under en mopedutbildning

  • 8 timmars teoriutbildning
  • 4 timmars praktisk körövning
  • Arbetshäfte
  • Elevinlogg till all teori digitalt för självstudier
  • Lån utav moped och tillhörande skyddsutrustning under lektionerna

 

KURSSTARTER
Vi genomför kurser så länge vädret tillåter under året med jämna mellanrum.
Våra planerade kurser hittar du här

 

OBS!
Avbokning / Ombokning utav kurs skall göras senast 72h (3 dygn) innan kursstart. Vid sjukfrånvaro krävs sjukintyg!

Vid färre deltagare än 8 stycken bibehåller vi rätten att flytta på kursen!

Viktigt!
Vid varje kurstillfälle måste giltig ID-handling uppvisas. Digital ID-handling är ej giltig!

 

KONTAKT
För mer information kring vår mopedutbildning kontakta oss gärna på 08–250029, knappval 2 eller maila oss på moppe@brommamcskola.se

Kontakta oss om du har några frågor om vår mopedutbildning

Kontakt Moped

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
moppe1
moppe2
moppe3