Moped AM

Information

För information om våra mopedkurser ring 08250029 välj knappval 3
eller
mejla till: moppe@brommamcskola.se

Kursstarter

NY kurs startar 

Planerade kursstarter hittar du på vår e handel under moppe/kurser. Bokning endast via e-handeln.

För bokning av kurs klicka på e-handel 

VIKTIG INFORMATION!
Vid färre deltagare än 8 personer har vi rätt att flytta fram kursstarten.

Kursupplägg:
Dag 1  teoriundervisning
Dag 2 teoriundervisning
Den praktiska delen av utbildningen kommer att vara 2 timmar i grupp på bana, samt 2 timmar enskilt med lärare i trafik. Dessa lektioner kommer att vara dagtid på vardagar. Eleven kommer att få ett mejl med information om vilken dag och tid grupplektionen blir. Mejlet får eleven efter avslutad teoriundervisning på Söndagen.

På trafiklektionen skall eleven uppvisa ett säkert körsätt i trafiken. För att få köra trafiklektionen krävs det minst 3 stycken godkända teoritester. Du behöver ha med ID handling till trafiklektionen, annars nekas körningen.

Teoriprov är det sista momentet i utbildningen och det bokas själv via trafikverket EFTER godkänd trafiklektion. Medtag ID handling till teoriprovet, detta skrivs hos trafikverket.

Det är obligatoriskt med självstudier på ytterligare teori via vår elevcentral. Inloggning till elevcentralen kommer på mejl. Du skall först göra alla moment/tester under plugga i elevcentralen, när du gjort dem så går du vidare till slut tester.
Och då skall du ha minst 3 godkända slut tester för att få köra trafiklektionen.
Ett tips är att även göra egna anpassade test under anpassade test. Där väljer du att skapa ett test med de områden som du har svårt med, eller de frågor som du svarat fel på mm.
Teoridelen är viktig så slarva inte med pluggandet.

Tänk på att ansöka om körkortstillstånd och komplettera med en synundersökning så fort som möjligt för att hinna få det klart tills vi skall köra i trafiken.(Körkortstillstånd behövs ej för banlektionen, men måste vara godkänt när vi kör trafiklektionen)

Pris

AM paket pris: 4 500:-

I paketet ingår:

  • Allt teorimaterial digitalt
  • lärarledda teorilektioner
  • 4 timmars körning
    (behövs det fler körlektioner än de som ingår kostar det extra 595:- per timme)

Lite information om att ta AM/Mopedkort.
Ansök om körkortstillstånd hos transportstyrelsen, de skall även ha ett nytaget syntest som görs hos en optiker.

Mopedkursen kan påbörjas innan ditt körkortstillstånd är klart. Men trafiklektionen och teoriprovet får EJ genomföras utan giltigt körkortstillstånd.

För att få genomföra teoriprovet hos trafikverket måste du ha genomfört mopedutbildningen och fått den godkänd av din utbildningslärare. Din utbildningslärare skickar in ett godkännande digitalt till transportstyrelsen när du är godkänd. Och efter det kan du skriva ditt teoriprov.
I perioder kan det vara väldigt långa väntetider på att få tid för teoriprov hos trafikverket. Så kolla upp det och planera i god tid. Teoriprovet bokas genom att ringa till trafikverket eller bokas via deras websida.

Kontakta oss om du har några frågor om vår mopedutbildning

Kontakt Moped

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
moppe1
moppe2
moppe3